Informatie over Stichting de Blauwe Vogel

Na een langdurig project in Kathmandu, Nepal, waaraan wij zowel financiële als immateriële ondersteuning hebben geboden, hebben wij als stichting de bakens verzet.

Tijdens de kerstborrel (december 2016) is het project ‘Nepal Matri Griha’ formeel afgesloten en hebben diverse leden van het schoolteam, op uitnodiging van de stichting, hun goede doel voor het voetlicht gebracht.

Alle medewerkers van de Mytylschool hebben daarop hun voorkeur uitgesproken; 2 goede doelen zullen de komende tijd ondersteund worden:

  • ‘Stichting Paul’ in Roosendaal: een initiatief, dat zich ten doel stelt kinderen te kunnen laten sporten, van wie de ouders de contributie aan de sportvereniging niet (meer) kunnen betalen.
  • Stichting VRIENDEN van GATAGARA, een maatschappelijke organisatie die hulp biedt aan een Mytylschool in Gatagara, Rwanda. Na vervanging van het schoolmeubilair van Mytylschool Roosendaal is het oude schoolmeubilair naar Afrika verscheept en daar inmiddels aangekomen. In de herfstvakantie (oktober 2017) zijn enkele medewerkers van Mytylschool Roosendaal dit schoolmeubilair gebruiksklaar gaan maken voor leerlingen met motorische beperkingen aldaar. Tevens hebben zij de mogelijkheid van verdere samenwerking en uitwisseling onderzocht.

Begin met typen en druk op enter om te zoeken